Waarde lezer,

De samenleving wil het, de politiek wil het en jij als lezer wil het waarschijnlijk ook; zorg die de mens centraal stelt. De trend die gaande is, is dan ook niet meer te stoppen. Waar je ook kijkt, zorgaanbieders doen er alles aan om de klant of patiënt weer in het middelpunt te zetten. Geen klantvriendelijkheid, maar klantgerichtheid. Of dat ook daadwerkelijk lukt overal is een andere vraag, maar de ontwikkeling is zondermeer gaande.

Voor je ligt de tweede Dwarskijker, de gazet van De Drie Notenboomen. Je kent ons misschien van de zorgformules Thomashuis, Herbergier, Thomas op Kamers en De ZorgButler. We vieren dit jaar ons 15-jarig bestaan. Een mijlpaal, maar wat ons betreft is het meer dan dat. Het is namelijk ook het besef dat de behoefte aan mensgerichtheid niet iets is van de laatste jaren. Want 15 jaar geleden was er al een vader die wilde dat de zorg niet zou draaien om het systeem, maar om zijn zoon Thomas.

Dè manier om dat waar te maken is nog altijd één van de hoekstenen van al onze formules; het zorgondernemerschap. We mogen al 15 jaar met eigen ogen zien hoe je het verschil kan maken door in alle vrijheid (én met alle verantwoordelijkheid) zorg te verlenen zoals je dat voor jezelf zou willen. Door dichtbij de mensen te gaan staan om wie het gaat en er simpelweg te zijn. Hoe meer je de mens centraal stelt, hoe minder complex de wereld wordt. Het is een credo dat we blijven benadrukken.

Deze krant is enerzijds een ode aan het zorgondernemerschap. Sterker nog; het grootste deel van deze krant had niet kunnen bestaan als het zorgondernemerschap er niet was geweest. Geen overbodige luxe overigens in tijden waarin het zorgondernemerschap nog wel eens onder vuur ligt. Zorgondernemer Loek Winter had het in het FD van 2 maart zelfs over ‘demonisering’ en spreekt van een ‘ideologische herijking’ rondom het kijken naar het zorgondernemerschap. Des te meer reden om je met deze krant onder te dompelen in het leven en de drijfveren van ondernemers in de zorg, en te ontdekken welke impact hun keuzes hebben op mens en maatschappij.

Anderzijds wil deze krant bruggen slaan en een platform bieden aan mensen en initiatieven die de kar die zorgvernieuwing heet mee een zetje in de goede richting geven. Er is immers niets zo verfrissend en inspirerend om een (dwars)kijkje te nemen bij hoe anderen dat doen. We besteden er in deze krant niet voor niets ruime aandacht aan.

We wensen je veel leesplezier en nodigen je uit om van je te laten horen als je een ideeën hebt voor deze krant. Laten we er met elkaar voor gaan de zorg in Nederland weer als een voorbeeld te stellen voor de rest van de wereld.

De Drie Notenboomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *