Wim Hoes is zorgondernemer van het Thomashuis in Goirle en heeft er sinds een jaar een leuke klus bij. Samen met wat muzikale vrienden maakt hij Radio Hatseflats en BMS-radio; programma’s voor en door de zorg.

Hatseflats; waar komt die naam vandaan?

“Het is eigenlijk bedacht door een bewoonster van ons Thomashuis. Wanneer bij ons iets gedaan is wordt er vaak ‘Hatseflats!’ geroepen. Deze term vonden we zo geslaagd dat wij de zorgradio ernaar vernoemd hebben.”

Waarom ben je ermee begonnen?

“Eind 2016 ontstond het idee om iets te gaan maken voor iedereen die op de een of andere manier aan zorg is verbonden in de gemeente Goirle. We willen ze in het zonnetje zetten middels een leuk en ontspannen radioprogramma met verzoeknummers, info, gasten, artiesten, etc. Mensen verbinden en met elkaar genieten.”

Best spannend, zo’n eigen show?

“Zeker, het was even wennen voor de microfoon én voor de camera. We maken namelijk live-uitzendingen voor zowel radio, tv en Youtube. Maar ik doe het niet alleen. Ik ben begonnen samen met technicus Gerard van de Mijl die al vele jaren ervaring had als muzikant. En ik heb in het verleden vaker radio gemaakt. Neemt niet weg dat we wel even een spoedcursusje gedaan hebben.”

Wat kunnen we muzikaal zoal verwachten?

“In het eerste Hatseflats-uurtje draaien we voornamelijk Nederlandstalige muziek. Het tweede uur is BMS-radio (Body, Mind & Soul) en bestaat op veler verzoek meer uit Engelstalig en instrumentale muziek. Dat is echt voor jong en oud. In beide uren draaien we in ieder geval gezellige en dansbare muziek dus de voetjes mogen van de vloer. Beweging bevordert immers de gezondheid!”

Waar kunnen we het horen?

“De uitzendingen zijn altijd op de éven weken op dinsdagavond van 19.00 – 21.00 via Ziggokanaal 44 en via YouTube. De luistercijfers zijn inmiddels stijgende en ook buiten Goirle weet men ons nu te vinden. Je kan ons ook volgen op Facebook dus iedere like is welkom!”

Bekijk hier een recente live-uitzending van Radio Hatseflats op youtube

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *