SAMENWERKING VERSUS PERSONEELSTEKORT

De Friese ouderenzorgorganisaties Noorderbreedte en Patyna zijn in september een opleiding gestart om het personeels­tekort te lijf te gaan. De komende 2 jaar zitten zo’n 23 zij-instromers weer in de schoolbanken. ‘‘Het is voor alle partijen voordelig’’, vertelt Rinie Boermans, adviseur Leren & Ontwikkelen bij Noorderbreedte.

Tekst: Laura van Elst

De zij-instromers worden opgeleid tot maatschappelijk verzorgende. Daarbij horen de diploma’s verzorgende IG en medewerker maatschappelijke zorg. ‘‘Onze organisaties vinden welzijn namelijk even belangrijk als goede zorg’’, zo zegt Els Tiemersma, adviseur Opleiding & Ontwikkeling bij Patyna. 

Nieuwe aanwas

Patyna en Noorderbreedte werken als goede buren samen in de thuiszorg, woonzorg, revalidatiezorg en dagbesteding voor ouderen. Beide organisaties ervaren krapte bij het vullen van vacatures voor verzorgende niveau 3 en verpleegkundigen niveau 4. ‘‘Bij de werving van nieuwe medewerkers merken wij dat we in dezelfde vijver vissen’’, licht Tiemersma Zorgvisie toe. Daarom slaan de organisaties de handen ineen en zijn zij een opleidingstraject voor nieuwe aanwas begonnen. 

Docenten van ROC Friese Poort verzorgen daarbij één dag in de week het onderwijs op locatie bij Patyna en Noorderbreedte. De meeste deelnemers maken vanuit een ander werkveld de overstap naar de zorg. Onder meer de horeca, zakelijke dienstverlening en het onderwijs. De zij-instromers doen vier dagen per week praktijkervaring op bij de verschillende locaties van Patyna en Noorderbreedte. Na een jaar vindt er een studentenuitwisseling tussen de organisaties plaats.

Sexy

De zoektocht naar de enthousiaste zij-instromers is zonder slag of stoot gegaan, vooral door mond-tot-mondreclame. ‘‘De zorg is een grote werkgever voor de Friezen’’, vertelt Boermans. Daarnaast is het ROC benaderd om hun netwerk te enthousiasmeren voor een gratis omscholingstraject. ‘‘Binnen twee maanden was de selectieprocedure afgerond’’, aldus Tiemersma.

“Hiermee tonen wij dat het slechte imago van de zorg niet strookt met de werkelijkheid”

De zij-instromers ontvangen tijdens hun opleiding een leerlingsalaris conform de cao. Na het succesvol afronden van de opleiding liggen twee diploma’s plus een vast contract op de zij-instromers te wachten. ‘‘Hiermee tonen wij dat het slechte imago van de zorg niet strookt met de werkelijkheid’’, vertelt Tiemersma. Volgens de organisaties is werken in de zorg weer ‘sexyer’ aan het worden, onder meer door de Hugo Borst-movement. 

Investeren

De verwachtingen van het nieuwe opleidingstraject zijn hoog bij Patyna en Noorderbreedte. ‘‘Maar we zijn er nog niet’’, aldus Boermans. Noorderbreedte zoekt nog 100 fte’s. daarom wordt er in scholing van huiskamerassistenten geïnvesteerd en wordt er gekeken of vrijwilligers en mensen in de bijstand gemobiliseerd kunnen worden. ‘‘Wij voelen de maatschappelijke verplichting om goede zorg te leveren, daarom breiden wij de samenwerking met andere partijen uit.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *