Het risico dat mensgerichte zorg een leeg begrip zonder daadkracht wordt, is groot. Organisatorische visies over persoonlijke zorg schieten als paddenstoelen uit de grond. In die visies worden zorgverleners onderbelicht. Terwijl aandacht voor het welzijn van alle helpende handen minstens zo belangrijk is.

Ontwikkelkansen, eigenaarschap, geborgenheid en respect zijn onmisbaar om zorgprofessionals mensgericht en met plezier te laten werken.

Thomashuizen & de mens

Sinds de oprichting van het eerste Thomashuis in 2003 krijgt elk huis steevast een prachtig schilderij met een bijzonder statement: ‘Thomas moet niet  integreren in de zorgwereld, maar de zorgwereld moet integreren in de  gewone wereld’. Het staat symbool voor het doorbreken van taboes, voor het streven naar eenvoud, voor het feit dat de zorg in principe iets van ons allemaal is, voor het mensgericht zorgen.

Al zestien jaar lang is dit de drijfveer van honderden mensen die op een heel eenvoudige manier zorg organiseren voor de medemens met een verstandelijke beperking. In een kleinschalige setting dragen korte communicatielijnen en een verbinding met de buitenwereld hieraan bij. De zorg is erdoor verworden tot iets waarbij ‘beleving’ en ‘welzijn’ als uitgangspunten dienen.

Beleving bij begeestering

Het is geen wonder dat de Thomashuizen hun schouders zetten onder de spiksplinternieuwe Gehandicaptenzorg Fair. Samen met het Nederlands Congres Bureau dat door het congreslandschap in diverse sectoren een nieuwe wind laat waaien. Daarbij zet het resoluut in op de totaalbeleving voor elke deelnemer.

Ontwikkeling gaat hand in hand met plezier en bevlogenheid. De filosofie van de Thomashuizen en de ambitie van het Nederlands Congres Bureau sluiten naadloos op elkaar aan en hebben geleid tot de eerste editie van de Gehandicaptenzorg Fair. Een evenement met boeiende sprekers, ruimte voor inspirerende ontmoetingen en kans tot ontwikkeling. Kortom: een feestje voor iedereen die in gehandicaptenzorg werkt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *