Zaterdag 10 juni kon niet anders dan een prachtige dag worden. Onder een azuurblauwe hemel verzamelden honderden mensen aan de Dijkweg in Hellevoetsluis voor de officiële opening van de Herbergier en het Thomashuis.

Een officiële opening van een Thomashuis of een Herbergier is altijd een feest. Per definitie wordt dit pas georganiseerd als de onderneming al een jaar actief is, zodat de inloopfase achter de rug is en er met alle bewoners samen geklonken kan worden op de toekomst.

In Hellevoetsluis werd er echter een dubbelslag geslagen. Op het oude boerenerf van de Ravensehoeve staan de nagelnieuwe Herbergier en het inmiddels tweede Thomashuis van de stad broederlijk naast elkaar. Een bijzondere combinatie die mensen in vele opzichten bij elkaar brengt en verbindt. Zo ook bij het grote openingsfeest. Bewoners van de Herbergier en het Thomashuis met hun families, buurtbewoners, medewerkers van de beide ondernemingen en franchisegever De Drie Notenboomen, de plaatselijke politiek, … Eenieder kon aanschouwen hoe het oude boerenerf één van de bijzonderste plekken op de Voorne-Putten is geworden. ‘Een eiland zonder heiland’ wordt de plek in de volksmond genoemd.

Een ijdele benaming na het aanschouwen van al die liefde voor de medemens.

Verbinding
Wethouder Hans van der Velde sprak de menigte toe vanop een houten brugje tussen de 2 tuinen. “Deze brug is een symbool, en staat voor de verbinding tussen 3 dingen”, zei hij. “Enerzijds verbindt ze 2 stellen zorgondernemers met eenzelfde droom, namelijk het bieden van een thuis voor mensen die zorg nodig hebben. Een thuis waar mensen het leven kunnen leiden dat ze willen. Ten tweede”, vervolgde hij, “verbindt ze twee huizen, of beter gezegd: twee thuizen, die over en weer elkaar veel te bieden hebben en elkaar kunnen versterken. Tot slot”, sprak hij, “staat deze brug voor de verbindingen in onze samenleving. In Hellevoetsluis staan wij immers voor een actieve participatiemaatschappij, waarin elke Hellevoeter meedoet – ook mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking – naar eigen wil en vermogen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *