Waarde lezer,

Dit is DWARSKIJKER, de gazet van De Drie Notenboomen. Die laatste naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar dat effect heb je ongetwijfeld wel bij het lezen van ‘Thomashuizen’ of ‘Herbergier’. De Drie Notenboomen is de organisatie achter voorgenoemde concepten, en ondersteunt sinds 2003 zelfstandige zorgondernemers zodat deze op hun eigen manier liefde, aandacht en zorg kunnen bieden voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Wij zijn vurig voorstander van een mensgerichte aanpak in de ondersteuning voor de zorgvragende medemens, en doen er alles aan om zorgondernemers met zo min mogelijk bureaucratische principes een maximale kwaliteit van leven en welzijn te laten garanderen. Ondernemerschap, keuzevrijheid en kleinschaligheid zijn hierbij de drijfveren, en niet de traditionele, controle-fanatieke, gigantische instituten.

Met deze eenvoudige principes hebben wij ondertussen een indrukwekkend palmares opgebouwd. Met inbegrip van onze 2 nieuwste zorgformules – de ZorgButler en Thomas op Kamers – wonen er in alle huizen ongeveer 2000 mensen, en werkt eenzelfde aantal bevlogen professionals er aan ‘de andere zorg’.

Dwars

‘De andere zorg’, dat lees je goed, want hoe je het draait of keert, deze manier van werken en mensen nabij zijn staat nog steeds haaks op de reguliere kaders. Noem het eerder dwars, en dat maakt ons met z’n allen ten opzichte van de traditionele aanpak DWARSKIJKERS.

DWARSKIJKER is voor ons allemaal hét platform om onze visie en de trots voor wat we doen gericht naar buiten te brengen. Ons doel is om te vertellen wat we doen, om te tonen wat ons raakt, om anderen te prikkelen, te challengen, te inspireren. We willen benoemen wat we belangrijk vinden, maar laten ook anderen aan het woord om spiegels voor te houden en creativiteit te stimuleren. 

Wij pretenderen niet de waarheid in pacht te hebben, maar doen oneer aan onszelf als we niet pleiten voor wat ons allen drijft. Nederland hoort bij de koplopers op zorgvernieuwend vlak in Europa, en wij zijn blij dat wij daar op onze eenvoudige manier een steentje aan kunnen bijdragen. 

Gazet

Wat we willen vertellen loont de moeite om even bij te gaan zitten, zeker in tijden waarin alles snel moet gaan. Daarom is DWARSKIJKER een oer-traditionele krant. Je voelt het, je ruikt de inkt en je beleeft de avondlijke pen van de schrijver. Stuk voor stuk mensen met een passie voor hun werk en de drang om erover te vertellen. Lees, absorbeer en reflecteer. Laaf je aan de schrijfsels en besef hoe eenvoudig en gewoon goede zorg kan zijn.

Het zit altijd in kleine dingen, en hoe meer de mens centraal staat, hoe minder complex de wereld wordt. Dat is onze boodschap aan de zorgsector, aan de overheid en aan de hele Nederlandse samenleving.

De Drie Notenboomen

DDN_logo