Op 9 mei a.s. vindt de allereerste editie van de Gehandicaptenzorg Fair plaats, een uniek en sprankelend evenement voor iedereen werkzaam in de gehandicaptenzorg. Het idee voor deze Fair is ontstaan uit de samenwerking tussen De Drie Notenboomen (DDN) en het Nederlands Congres Bureau. Doel is zo veel mogelijk zorgprofessionals verbinden en inspireren.

In Nederland zijn de congressen en beurzen gericht op de gehandicaptenzorg eerder dun gezaaid en vaak heel specialistisch. “Onder professionals in de hele sector is er echter een grote behoefte aan grotere evenementen met een breed scholingsaanbod en ruime inspiratiemogelijkheden”, zo laat DDN weten. “Hoogste tijd dus om daar werk van te maken! We zijn daarom heel blij dat we de handen ineen kunnen slaan met het Nederlands Congres Bureau (van o.a. de Florence Nightingale Fair) om op 9 mei in Veenendaal deze wens te realiseren.”

Actuele thema’s en sprekers

Tijdens de Fair draait alles om de zorgprofessional en komen verschillende aspecten van het werken in de gehandicaptenzorg voorbij. Bezoekers kunnen kiezen uit diverse actuele thema’s zoals autisme, dementie, seksualiteit, kleinschaligheid, communicatie tussen bewoners-vertegenwoordigers-professionals, rouwverwerking, … Meerdere sprekers met verschillende achtergronden zullen hun kennis en ervaringen delen in de vorm van meer dan 30 trainingen en workshops.

Inspireren en ontmoeten

DDN: “Daarnaast is er volop gelegenheid om in contact te komen met organisaties en collega’s die zich inzetten voor de gehandicaptenzorg. Op het hoofdpodium staan gewaardeerde topsprekers en er is een beursvloer waar beleving centraal staat. Kortom: een dag die draait om inspireren, ontmoeten en kennis uitwisselen.”

DDN en het Nederlands Congres Bureau

DDN is ontwikkelaar van inmiddels 118 Thomashuizen, kleinschalige woonvoorzieningen voor mensen met een verstandelijke beperking. “In 15 jaar tijd is er een enorme ervaring opgebouwd met betrekking tot het kleinschalig zorgen en is er een groot netwerk aan externe professionals met het concept in contact gekomen. Vanuit die ervaringen en dat netwerk zijn wij verheugd dat wij mee onze schouders kunnen zetten onder deze eerste GehandicaptenZorg Fair.”

Het Nederlands Congres Bureau laat wat DDN betreft een frisse nieuwe wind waaien door het congreslandschap in de zorg. “Hun focus op beleving bij bezoekers past perfect bij waar De Drie Notenboomen en de Thomashuizen voor staan. Dat zij de GehandicaptenZorg Fair willen organiseren juichen wij toe en daarom krijgen zij onze volle steun om er een succes van te maken.”

Meer informatie

De Gehandicaptenzorg Fair vindt plaats op donderdag 9 mei 2019 van 10.00 uur tot 17.00 uur in de Basiliek, Veenendaal. Kaarten zijn verkrijgbaar via http://www.verpleegkundigecongressen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *